Trwałość łożysk kół przednich..

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tytus
    Drive
    • 2005
    • 93

Re: Trwałość łożysk kół przednich..

Zamieszczone przez Emil
    Ile przebiegu Waszym zdaniem powinny wytrzymać łożyska przednich kół? Prawe łożysko wymieniałem przy przebiegu 180 tys i w chwili obecnej przy 222 tys ponownie daje o sobie znać. Co moze być przyczyną przedwczesnego zużycia? Część była oryginalna
    widzę, że łożyska w O. to straszny shit, mam wymienione po 30kkm

a na marginesie, oryginały są po 441 zł. w Elit zamienników do OII nie mieli...

Komentarz

• chester121
      L&K
      • 2005
      • 1053

ja w swojej mam oryginalne i nic nie wskazuje na ich wymiane a ma juz 95kkm

Komentarz

• Tytus
        Drive
        • 2005
        • 93

Zamieszczone przez chester121
        ja w swojej mam oryginalne i nic nie wskazuje na ich wymiane a ma juz 95kkm
        OII to mój 8 samochód, a pierwszy w którym łożyska wymieniałem i pierwszy, o którym słyszę tyle o padających łożyskach...no ale każde autko ma swoje słabości...

Komentarz

• chester121
          L&K
          • 2005
          • 1053

zawsze jest ten pierwszy raz :wink:

Komentarz

• Nexus6
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4847
            • Volkswagen

Zamieszczone przez Tytus
            Zamieszczone przez Emil
            Ile przebiegu Waszym zdaniem powinny wytrzymać łożyska przednich kół? Prawe łożysko wymieniałem przy przebiegu 180 tys i w chwili obecnej przy 222 tys ponownie daje o sobie znać. Co moze być przyczyną przedwczesnego zużycia? Część była oryginalna
            widzę, że łożyska w O. to straszny shit, mam wymienione po 30kkm

a na marginesie, oryginały są po 441 zł. w Elit zamienników do OII nie mieli...
            Elit to nie koniec świata: SKF
            With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Tytus
              Drive
              • 2005
              • 93

Zamieszczone przez Nexus6
              Elit to nie koniec świata: SKF
              zdziwiłem się, bo własnie u nich wcześniej kupowałem SKFy przeróżne, a teraz powiedzieli, że zamienników jeszcze nie ma, ale jak widać i tak "oryginały" są tańsze...

Komentarz

• Jacek Nowak
                Rider
                • 2005
                • 390

No mi dzisiaj padlo lozysko przy 48kkm a nic nie wskazywalo na to, nagle zaczelo buczec jak cholera a przy 80 km/h az podsufitka wpada w jakies wibracje. Bylem wlasnie w aso bedzie to zrobione niby na gwarancji dobrej woli(samochod ma ponad 2 lata) . tylko o dziwo jak samochod dzisaij podniesli na podnosnikach to nie wylo tak bardzo jak w jezdzie.
                Skoda Octavia 19-TDI Elegance 136/304NM

Komentarz

• jumar
                  Classic
                  • 2007
                  • 2

Moja Octavka ma 240tys km no i zaczyna szumieć ~łożysko w lewym kole. Nie jestem pierwszym wlascicielem, ale podejrzewam, ze jeszcze nikt tego nie wymienial.

Tak nawiasem, czy wymiana jest skomplikowana i czy poradze sobie sam z tym??

Pozdrwaiam
                  O1 2000r 1.9TDI Ambiente
                  Anglik ale jeździ w anglii

Komentarz

• phrix
                    L&K
                    • 2007
                    • 1000
                    • Audi
                    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez jumar
                    Moja Octavka ma 240tys km no i zaczyna szumieć ~łożysko w lewym kole. Nie jestem pierwszym wlascicielem, ale podejrzewam, ze jeszcze nikt tego nie wymienial.

Tak nawiasem, czy wymiana jest skomplikowana i czy poradze sobie sam z tym??

Pozdrwaiam
                    Jak sam już kiedys robiles to dasz rade, jezeli nigdy nie robiles to lepiej zlec to komus innemu. Wymiana u mechanika nie jest kosztowna a przy wymianie samemu mozesz stracic wiecej nerwow niz robota warta. ( takie jest moje zdanie)
                    Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Jak juz mowilem, mlotkiem to mozna stare wywalic, ale nowego juz nim bym nie montwal. Prasa daje najlepsze efekty.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• AndiT
                        Rider
                        • 2008
                        • 332

Zgadza sie. To ja mialem wiekszego pecha majac MAZDE. Lozysko skoczylo sie przy 220tys km (nie wiem czy przebieg byl orginalny, taki byl na blacie), wymienilem dwa i jakie bylo moje zdziwienie jak po 2miesiacach znow umarlo. Myslalem ze moze jakas studzienka pomogla w tym, wiec kupilem tym razem jedno, i postanowilem patrzec na rece podczas wymiany. Nie uwierzycie ale pracownik zabieral sie do niego wlasnie z mlotkiem. Moja stanowcza reakcja pozwolila na zachowanie mojego lozyska w doskonalej formie i zamontowania go prasa.

Tak, z innej strony pytanie. Czy lozysk SKF nie ma do OII? Zawsze mialem SKF i nigdy nie mialem z nimi problemu. Kilka razy nawet jak kupowalem SKF-y to prosilem o dobranie wzmocnionych (wychodzilem z zalozenia ze wole wymienic raz a dobrze, niz mialbym pozniej poprawiac).
                        M47N2

Komentarz

Pracuję...